Nemzeti érdekek

2021.03.01

Szerény véleményünk szerint Magyarországot ki kell vezetni a gyarmati sorból, elő kell készíteni az EU-ból való kilépést. Ehhez a gazdaságot magyar kézbe kell venni. Jelenleg a GDP 80%-át a multinacionális cégek termelik. Hiába az átlag feletti gazdasági növekedés, ha a nyereséget a multik kivonják hazánkból. A GDP 30-35%-át elviszik! Ezen az úton Magyarország egyre szegényebb és kiszolgáltatottabb lesz, a külföldi tőke irányítja az ország gazdaságát. Mit is jelent ez számokban? 2019-be hazánk GDP-je 46,787 milliárd forint volt, ebből 37,429 milliárd forintot a multik termelték meg, de kivittek az országból 14,036- 16,375 milliárd forintot. Tudja a kedves olvasó, mennyi pénz 16.375 milliárd forint? Nos, ennyi pénzből simán meg lehetne duplázni minden munkavállaló fizetését! És a külföldi fogja, elviszi haza a rajtunk keresett pénzt!

Hol lett elrontva az egész? A privatizáció ész nélkül történt, gyakorlatilag szétlopták az ország vagyonát, az EU belépéskor nem lett kialkudva átmeneti idő, így a tőke nélküli magyar cégek egyenlő feltételekkel versenyeztek a tőkeerős nyugati cégekkel. Elvesztettük iparunkat, mezőgazdaságunkat, kereskedelmünket, piacainkat. Tulajdonosból bérlők, napszámosok lettünk. Ezért nem tudjuk sose utolérni Ausztriát meg a nyugatot, ezért tud egy nyugati cég a magyar bérek sokszorosát fizetni!

Hogyan lehet ezt helyrehozni? A kormány visszavásárolta a közmű és energiaszolgáltató cégeket, ezzel példát mutatott. Az emberek befizetett számlái legalább nem kerülnek külföldiek kezébe. A szerény nyereség is itthon marad. A recept alkalmazható más stratégiai cégeknél, amiket vissza lehetne vásárolni, ahol nem lehet, ott párhuzamos céget kell létrehozni. Hogy néz az ki, hogy az AUDI mely tulajdonképpen VW, Szlovákiában kétszer annyi bért fizet mint Magyarországon? Talán a magyar munka minősége fele a szlovákénak? Meg kell oldani Magyarország önellátását, a multikat ki kell szorítani az országból! Jelenleg az élelmiszerek 50%-át importáljuk, pedig 30 millió embert tudnánk etetni! Kiváló minőségű élelmiszereinket alapanyagként exportáljuk, a multik meg silány minőségű feldolgozott termékeket hoznak a magyar boltokba. Ezt meg kell szüntetni.

Földet kell osztani fiatal gazdáknak! Azonnali hatállyal államosítani kell az ország megművelhető területeit, csupán bérelni lehessen nagyon szigorú feltételekkel!

Külföldi ne kaphasson művelésre földet, csak ha magyar állampolgárságot szerez, és a megtermelt mezőgazdasági termékeket csak állami ellenőrzés mellett viheti külföldre!

Be kell népesíteni a tanyavilágot, hasznosítani kell az ország minden zugát!

A Párt részletes programja kiterjedten foglalkozik ezzel a témával.