Miért vallom magam székelynek ? Esszé pályázat

2021.03.01

A Székelyek Világszövetsége esszépályázatot hirdetett két kategóriában az alábbi címmel:

"Miért vallom székelynek magam?"

A pályázat nem titkolt célja erősíteni a székely nemzeti identitást, közelebb hozni egymást a múltunk megismeréséhez, jelenünk megértéséhez és megmaradásunk szükségességéhez!
A pályázat először 2019 tavaszán került kihirdetésre, akkor a középiskolások számára, mostani alkalommal az V.-VIII. osztályos diákok számára, valamint egy korhatár nélküli kategóriában kívánjuk meghirdetni.

A Pályázat feltételei a következők:


-Az egyik pályázatra 5-8. osztályos tanulók (elemi kategória) valamint a másik pályázatra bármilyen korú személyek (korlátlan kategória) jelentkezését várjuk, elsősorban, de nem kizárólag a történelmi Székelyföld területéről (Maros, Hargita és Kovászna megyékből).

-A pályázat címével összhangban a székely identitás megélésével összefüggő írásokat várunk, elsősorban személyes, családi és a közösséggel kapcsolatos élmények feldolgozásával.

-Az esszé terjedelme elemi kategóriában 2-3 A/4 es oldal, korlátlan kategóriában 3-5 A/4-es oldal közötti legyen, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel és 2,5 cm-es margókkal íródjon (vagyis körülbelül 5-8 ezer karakter)

-A kész műveket a szekelyekvilagszovetsege@gmail.com e-mail címre várjuk a kategória megjelölésével! Az e-mailben kérjük tüntessék fel a pályázó nevét, lakhelyét (megye, település), telefonszámát és azon elérhetőségét (e-mail cím vagy postacím) amelyen értesíthetjük az eredményről.

-A pályázat benyújtásának határideje 2019. október 31. A pályázatokat a bírálóbizottság elbírálja, a díjak átadására, ettől eltérő tájékoztatás hiányában, 2019. december 1.-én kerül sor egy későbbiekben meghatározott helyen. (A pályázókat erről időben értesítjük.)

-A pályázat lejárta után a pályaműveket közzétesszük a Székelyek Világszövetségének facebook oldalán, ahol a legnépszerűbb esszé közönségdíjat kap.

-A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a díjazott műveket a Székelyek Világszövetsége a honlapján megjelentesse.

-A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatait a Székelyek Világszövetsége a pályázat elbírálásával és pályázattal kapcsolatos kapcsolattartással összefüggésben kezelje.

- Mindenkinek sok sikert kívánunk, egyben felkérjük olvasóinkat, terjesszék pályázatunkat, hogy minél több helyre eljusson és motiválja a székely közösséget! Köszönjük!

Képünkön Aszalós Hilda győztes, első helyezett és Orbán Ferenc SZVSZ alapító a díjátadón.