Székely szabadság érdemérem

2021.03.01

A Székelyek Világszövetsége megalapította a "Székely Szabadságért" érdemrendet.

Az Úr 2018-as esztendejének Földanya havában, annak a 27 -ik napján tartotta a Székelyek Világszövetsége szokásos alapító tagsági gyűlését, amelyen megvitatásra kerültek többek közt a Visszhang rendezvényünk eredményei, az év első fele terveinek megvalósítása, elemeztük jogi eredményeinket, tervezett kezdeményezéseinket, egyesületünk terveit, programjait.

Ezen gyűlésen vitattuk meg, és egyhangúlag fogadtuk el a "Székely Szabadságért" érdemrend megalapítását és annak feltételeit amik a következők:

  • Évente egy alkalommal kerül kiosztásra egy arra érdemes személynek társaságnak vagy szervezetnek.
  • Az arra érdemességet a Székelyek Világszövetségének egy kinevezett bizottsága ítéli meg akik a szövetség alapító tagságából tevődnek össze.
  • Az érdemesség kizárólag a Székelységért, Székelyföldért, Székelyföld önrendelkezéséért, a Székely nép jogi elismeréséért, a Székely nemzetért való tettek alapján állapítják meg, szigorúan a szövetség etikai kódexének értékei mellett!
  • Az érdemrend velejárója egy egyszeri 500 Eurós készpénzadomány amely a mindenkori díjazott személy, társaság vagy szervezet birtokába kerül, és azt szabadon felhasználhatja.

A "Székely Szabadságért" Érdemrend 2017-es évi díjazottai a bizottság egyhangú döntése alapján Beke István Attila és Szőcs Zoltán.